Naslovna VESTI PSI Nezadovoljan svojom karijerom, ovaj momak postao je grumer, a pse iz azila...

Nezadovoljan svojom karijerom, ovaj momak postao je grumer, a pse iz azila sređuje i frizira BESPLATNO!

0
sređuje i frizira petface

sređuje i frizira: Mark Imhof nikako nije bio zadovoljan svoji izabranim pozivom. Njegovoj verenici je to bilo toliko očigledno, da pre nego što je otišao na jedan u nizu razgovora za posao, ona ga je upitala:

Da li stvarno želiš ponovo da prolaziš kroz ovo?

Pročitajte još: Od „gomile smeća“ do preslatkog psa: Neverovatna transformacija uličnog psa!

Tada je stao na trenutak da napravi predah i da razmili šta je to tačno što ga čini srećnim:

-Jedini osmeh koji je prelazio preko mog lica je kada uđem u kuću i vidim moje pse. I nju naravno, brzo se ispravio misleći na svoju verenicu. 😀

Pročitajte još: TRANSFORMACIJA: Bio je pas na samrti, a izrastao je u belog lepotana! (VIDEO)

Upravo je to bio trenutak kada je on shvatio da kada bi se bavio psima, u toj profesiji on bi bio potpuno strastven i posvećen. U oktobru prošle godine, on je završio kurs za grumera i pokrenuo je svoj biznis.

Ova promena sa sobom je otvorila još jedno polje u vezi sa kojim je Mark Imhof bio strastven – pomaganje i volontiranje. Naime, on je kod kuće imao četiri psa, od kojih je jedan bio pit bul, koji je izgledao veoma loše i prljavo kada ga je pronašao na ulici. Tada mu je sinula misao:

Zar ne bi bilo sjajno da neko u azilima sređuje i frizira pse?! To bi im sigurno povećalo šanse da budu udomljeni.

Pročitajte još: Ovi psi izgledali su kao “gomila krpa”, dok im spasioci nisu promenili živote!

Ubrzo je shvatio da će taj neko biti lično on. Stupio je u kontakt sa Animal Care Centers iz Njujorka i predložio im da transformiše izgled njihovih štićenika i to potpuno besplatno.

sređuje i frizira petface

Mnogi od pasa u prihvatilištima neretko imaju prljavo i umršeno krzno. Mark je po svom psu znao da se i ostali psi sa ulice zbog toga osećaju neprijatno i mrzovoljno. Ovaj mladi čovek kaže da psima njihov smrad smeta, zbog veoma izraženog čula mirisa koje oni imaju.

Ipak, Mark kaže da je ućebanost  mnogo gora od neprijatnog mirisa. Iako je teško pretpostaviti, za pse je ova pojava na krznu veoma bolna i neprijatna:

Zamislite kako su oko vaših ruku obmotana četiri sloja kartona. Napolju, u prirodi taj karton se natapa vodom i suši se na suncu, iznova i iznova. Na kraju, on se skoro pretvara u plastiku. Stanje može biti postati toliko ozbiljno da se kod nekih pasa javlja potreba za amputacijom noge.

sređuje i frizira petface

Proces uklanjanja ovih umršenih dlaka takođe može biti veoma bolan. Mark se prisetio psa kome je šapa bila obrasla umršenom dlakom toliko da je dostigla veličinu njegove glave:

Dok sam sekao njegovo krzno, on je bio u bolovima. Istegao se i samo stavio usne na moj prst kao da mi kaže: Ovo me mnogo boli, ali znam da je ovo za moje dobro.

Na pitanje zašto provodi toliko vremena baveći se transformacijama napuštenih pasa, Mark Imhof je dao jednostavan odogovor:

-Zato što mnogo volim životinje. U odnosu između životinja i ljudi postoji neka nevinost i čistota odnosa.

sređuje i frizira petface

Markova sreća bavljenja svojim poslom proizilazi i iz uspeha koji on ima u sređivanju i friziranju pasa iz azila:

Preko 90% posto pasa koji su prošli kroz moje ruke su udomljeni. Puno mi je srce kada pogledam na listu i kada vidim ko je sve udomljen.

Fenomenalna i inspirativna priča.

Pogledajte i GALERIJU pasa koji su prošli transformaciju:

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSEĆATE SE NIKE, KOJU SU UKRALI U JANUARU? Vraćena je kući!
Sledeći tekstFORTAN CERVICO: Za jak imunitet vašeg ljubimca!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime