Naslovna VESTI MAČKE Budite humani – sterilišite macu sa ulice!

Budite humani – sterilišite macu sa ulice!

0
Sterilišite petface

Mačke su jedni od najčešćih ljubimaca u domovima u našoj zemlji. Međutim, mnogo su češći pripadnici ove rase koji bez krova nad glavom lutaju ulicama naših gradova i sela.      

Svi smo mi svakodnevno svedoci prisustva velikog broja nevlasničkih mačaka na ulicama, a jedan od glavnih razloga za ovu pojavu jeste njihovo nekontrolisano razmnožavanje.

Sterilišite petface    

Zatvaranje očiju pred problemom svojstveno je mnogim ljudima. Upravo iz tog razloga važno je da prepoznamo trenutak i pomognemo onim macama koje nemaju dom – da se bar dalje ne reprodukuju!

Pročitajte još:
Reci DA (ili ne) sterilizaciji mace!

Sterilišite petface

Nedovoljna informisanost glavni je razlog izuzetno niskog procenta sterilisanih mačaka u našoj zemlji. Iz dana u dan broj mačaka se povećava, a za veliki broj njih u domovima nema mesta. Kapaciteti azila i skloništa više su nego puni, a strategija za rešavanje ovog problema ne postoji ni kao ideja.      

Pročitajte još:
PROBIRLJIVICE: Mačke biraju hranu i prema obliku!

Navedeni razlozi dovoljni su signali da je krajnje vreme da počnemo da delujemo! Zapamtite – sterilizacija ne škodi našim macama! Ovom intervencijom pomoći ćete da broj neželjenih i napuštenih ljubimaca bude manji, a ovim humanim delom pomoćićete nekoj maci da ostvari bolji kvalitet života.         

Budite humani i odgovorni – potražite najbližu veterinarsku ambulantu, pratite akcije, popuste,.. Sterilišite macu sa ulice, jer trud je minimalan, delo humano, a udruženim snagama rezultat će biti maksimalan!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPotpuni stranac je skočio u vodu kako bi spasao starog psa od davljenja!
Sledeći tekstMačka Pikls predviđa napade i olakšava život svojoj slabovidoj vlasnici!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime