Naslovna VESTI PSI SUROVO NAPUŠTANJE – Na silu ugurali psa u kavez i ostavili ga...

SUROVO NAPUŠTANJE – Na silu ugurali psa u kavez i ostavili ga na ulici!

0
Surovo napuštanje psa

Snimci koje je zabeležila video kamera skloništa u Teksasu opisuju prizor neizmerne tuge. Snimak prikazuje surovo napuštanje psa koji očajnički želi da ostane uz ljude koji su oslučili da im ljubimac više nije potreban. Životinja je sada bezbedna, ali potrebno je lečiti je od višestrukih zdravstvenih problema.

Surovo napuštanje psa

Libi nije želela da bude ostavljena sama ispred skloništa, ali ljudi koji su napustili ovu ženku Pitbula su nažalost, uspeli u svojoj nameri.

Pročitajte i ovo: U IME DOBROTE I LJUBAVI: Borba za Anđelovu budućnost još traje

Scena je snimljena spoljnom nadzornom kamerom. Te noći, vozilo je stalo ispred veterinarske klinike skloništa Rescued Pets Movement, u Hjustonu, Teksas (Sjedinjene Američke Države). Dve osobe su izašle da prvo polože kavez za transport, hranu i vodu, pre nego što su izneli psa iz automobila.

Uprkos svim svojim naporima da ne uđe u kavez i tako spreči da bude napuštena, Libi je morala da prizna poraz. Jedna od osoba ju je ugurala unutra, dok je druga žurila da zatvori vrata. Zatim su ove dve surove osobe napustile mesto u punoj brzini.

Surovo napuštanje psa

Osoblje skloništa je bilo šokirano kada je otkrilo snimak. „Gledati kako se pas bori da ne bude ostavljan izuzetno je teško“, kaže Kendra Ralston, menadžer za marketing i razvoj u Rescued Pets Movement-u.

Pročitajte i ovo: OD NAPUŠTENOG ŠTENETA DO INSPIRACIJE ZA SREDNJOŠKOLCE: uskoro će Forrest Stamp dobiti protetsko stopalo.

„Gurali su je u kavez. Ona nije htela da uđe. Očajna, gledala ih je dok su odlazili“, kaže njen kolega Kiersten Thoma.

Surovo napuštanje psa

S obzirom na to da se skloništa za napuštene pse ubrzano pune, organizacija ističe da je teško za ljude koji iz različitih razloga više ne mogu da zadrže svoje kućne ljubimce, da pronađu mesto za njih u regionu. Kao primer, navode lokalna skloništa BARC i Harris County Pets, koja su već pretrpana i bez dovoljnog osoblja. Ostavljanje neželjenog psa u ovim azilima podrazumeva zakazivanje i čekanje koje može trajati nedeljama, prema Kiersten Thoma.

Surovo napuštanje psa

Libi je sada pod nadzorom volontera i veterinara i prima svu neophodnu negu koja joj je potrebna. Volonteri se nadaju da će ova jadna i nevina kujica uskoro pronaći brižnu porodicu koja će joj pružiti sve što joj je potrebno. Nadaju se da će ovaj tužan događaj podići svest javnosti o tome kako je važno da se usvoje životinje iz skloništa umesto da se kupuju, ali i o važnosti udomljavanja životinja u privremenim smeštajima.

Nadamo se da će se Libby uskoro oporaviti i pronaći svoj stalni dom, a da će ovaj tužan događaj podstaći ljude da razmisle o tome kako mogu da pomognu napuštenim životinjama u svojoj zajednici.

Izvor:  woopets.fr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVA STUDIJA istražuje starenje pasa u nadi da će pomoći psima i njihovim vlasnicima da žive duže.
Sledeći tekstHEROJSKI POTEZ TROJICE TINEJDŽERA: Spasli nepokretnog psa sa ivice smrti.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime