Naslovna VESTI PSI Još jedan grad koji ZABRANJUJE VEZIVANJE PASA LANCIMA!

Još jedan grad koji ZABRANJUJE VEZIVANJE PASA LANCIMA!

0
Vezivanje pasa petface

Vezivanje pasa lancima osim u Zagrebu uskoro će biti zabranjeno i u Osijeku. Naime, kako smo nedavno pisali i mi naši susedi bi mogli da nam budu primer KAKO SE TREBA ODNOSITI PREMA KUĆNIM LJUBIMCIMA! Za svakog psa vezanog lancima, vlasnik će morati da plati kaznu od 600 do 1.000 kuna (od 9.900 do 16.500 dinara).

NOVI ZAKON: Nema više vezivanja pasa, posebno ukoliko su u boksu!

Ovakvu odluku gradske vlasti planiraju da donesu na sledećoj sednici Gradskog vijeća, koja je predviđena za 10. februar!

Vezivanje pasa petface

Novim zakonom će se zabraniti držanje stalno vezanih pasa na lancu ili nekim drugim nalinom, osim ako su vezani na produženi žičani povodac, čime im se osigurava maksimalan prostor za kretanje i to isključivo za pse kojima treba vezanje radi njihove zaštite, zaštite drugih životinja ili ljudi.

SJAJNO: Od sad, zlostavljanje životinja prijavite putem mobilne aplikacije!

Obrazloženje Udruženja „Prijatelji životinja“ je da psi na lancu nisu bili dovoljno zaštićeni člankom 4. Zakona o zaštiti životinja i člancima koji se odnose na zaštitu kućnih ljubimaca.

Vezivanje pasa petface

– Psi, osobito u manjim, ruralnim sredinama, nerijetko se drže vezani na lancu, koji ih sputava u kretanju i prisiljava da život provedu u bijednim uvjetima, nemoćni da se zaštite od vremenskih nepogoda, zlostavljanja i udaraca ljudi, često jedu i obavljaju nuždu na istome mjestu, a brojni su slučajevi da im se lanac ureže u vrat. Psi na lancu potpuno su zanemareni, a njihove prirodne potrebe se ignoriraju. Osim što im držanje na lancu uzrokuje fizičku bol i psihičke poremećaje i patnju, može izazvati i agresivno ponašanje, naveli su iz ovog hrvatskog Udruženja.

Vezivanje pasa lancima pokazuje nebrigu vlasnika, u smislu omogućavanja prikladnog života (svaka životinja treba kretanje), pa se od takvog ne može očekivati ni da ispuni svoje obveze vezano za zdravstvenu zaštitu.

BRAVO BRAVO KOMŠIJE!

Izvor: flash.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstFRUŠKA GORA: Maja spasila povređenog labuda!
Sledeći tekstVELIKI LAJK ZA KOMŠIJE: Ministar najavio novi Zakon: nema više UBIJANJA PASA U AZILIMA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime