Naslovna VESTI PSI ZBOGOM DEDA: posle 24 godine verovatno najstariji pas u Hrvatskoj otišao iza...

ZBOGOM DEDA: posle 24 godine verovatno najstariji pas u Hrvatskoj otišao iza duge! (VIDEO)

0
zbogom deda

Noćas je naš Deda zauvijek zaspao. Deda je bio zaista poseban pas, ovako svoj oproštaj počinje Udruga Šapice iz Hrvatske koja je nažalost pre nekoliko dana ispratila maskotu svog udruženja, psa po imenu Deda. Ovaj pas im se pre nekoliko godina toliko uvukao pod kožu da su odlučili da ga zadrže za sebe i ne udomljavaju. Postao je zaštitno lice tog udruženja, po kojem mnogi znaju Šapicu.

Ako se pitate zbog čega je Deda toliko poseban, razloga je više. Naime, ovaj pas je ostao bez svog vlasnika nakon njegove smrti 2013.godine sa najboljim drugom sa kojim je i živeo. Tako su volonteri iz udruženja “Šapica” i saznali za njega kada su ga preuzeli jer su Deda i njegov drug Rasti bili prepušteni sami sebi. Nakon oporavka od života na ulici, Rasti je udomljen, a Deda je ostao u Šapici. Međutim, kada je došlo vreme da i on nađe dom, odlučeno je drugačije – Deda ostaje u udruženju kao ljubimac.

zbogom deda

TUGA: Zbogom mališa, pridruži se svojoj BRAĆI I SESTRAMA NA NEBU!!

Pas sa sjajem u očima, posebnim pogledom i divnim karakterom, tako ga opisuje Maja Mikelec Drmić iz Šapice. I sve to ne bi bilo čudno da Deda u momentu kada je odlučeno da ostane u Šapici nije imao PUNIH 17 GODINA! Da, dobro ste pročitali, 17 godina. Ovaj mališan je svoju starost proveo van boksa, u kancelariji sa volonterima uz peć na drva koja je kupljena samo za njega, kako bi mu bilo toplo i udobno.

BRAVO NIŠLIJE: Ovaj pas je bio na ivici smrti, SADA SE OPORAVLJA, prelep je!

Svoju starost je proveo na najbolji mogući način – voljen, pažen i mažen. U takvom okruženju živeo je još punih sedam godina. Nažalost, pre nekoliko dana otišao je iza duge. Trčaće zelenim poljima sa svojim drugarima i preneće im malo svoje mudrosti iz života DUGOG 24 GODINE. Ovo je jedna od onih priča koje su inicijalno tužne, ali koje napune srce nadom da svaki pas zaslužuje samo najbolje. Uz pažnju i ljubav svaki pas može da doživi najdublju starost. Zbogom Deda, časta nam je da smo pisali o tebi!

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta bez prethodne saglasnosti autora.

Autor: Petface.net, foto: Udruga Šapice

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBAČENA U RUPU: Ovaj pas je imao neviđenu sreću da je pronađu na vreme! (VIDEO)
Sledeći tekstPREPLAŠENI PIT BUL sklonjen sa ULICE spasen od EUTANAZIJE!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime