Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Istrenirajte psa da se igra sa vama

Istrenirajte psa da se igra sa vama

0
istrenirajte petface

Psi su društvene životinje i jedan od načina da izgradite odnos sa njima je kroz igru. Kroz svakodnevnu zabavu sa psom, naučićete više o njegovoj ličnosti i ojačaćete vašu vezu.

istrenirajte petface

Čega psi vole da se igraju zavisi samo od njihove ličnosti. Obratite pažnju na to kada je vaša kuca uzbuđena. Da li je to kada trčite zajedno, kada vam donosi lopticu ili kada traži skrivene igračke?

Pročitajte još: ROGZ: Saveti za dresuru šteneta za lepše manire!

Bitno je da počnete polako da ih upoznajete sa igrom. Jedan od razloga zašto se vaše kuče ne igra može biti zato što mu nikada niste pokazali kako to da radi. Sa druge strane, moguće je da ih instinkt odvraća od igranja i da im govori da se zabavljaju na druge načine.

Bez obzira na to koji je pravi razlog zašto se vaš pas ne zabavlja na ovaj način, nemojte da brzate sa upoznavanjem sa igračkama i igranjem. Počnite tako što ćete im ostaviti igračke okolo, kako bi mogli da ih omirišu i da se priviknu na njih. Pas koji je nedovoljno socijalizovan može da se uplaši ako idete suviše brzo, zbog čega će se zbuniti i odlučiti da, ipak, radi nešto drugo.

Pročitajte još: IGRAČKE ROGZ: Zdrava zabava za vaše ljubimce!

Nagradite ih pohvalom ili poslasticom kada pokažu interesovanje za igračke. Možete sakriti i njihov omiljeni „slatkiš“, a vaš pas će na taj način naučiti da su igračke dobra stvar. Kada se kuca dovoljno dobro upozna sa igračkama, možete se i vi uključiti u interakciju. Sedite do psa i bacite mu lopticu. Ako pokaže interesovanje za igru, pohvalite ga ili počastite. Možda će potrajati u početku, ali što pre počnete da se igrate sa ljubimcem, pre će naučiti šta se očekuje od njega.

istrenirajte petfaceIgračke brenda Rogz odličan su način da pokažete svojim četvoronožnim prijateljima da igra nije bauk. Rogz igračke prozivedene su od materijala najboljeg kvaliteta koji su u potpunosti neškodljivi za pse. Svojim oblikom su prilagođene veličini vilice vašeg ljubimca.

Rogz – jer igra nikada nije bila zanimljivija!

Prethodni tekstZašto mačke toliko vole kutije?
Sledeći tekstZašto moje mače grize?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime