Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET TASTE OF THE WILD odgovara: Kako da istrenirate štene na najlakši način?

TASTE OF THE WILD odgovara: Kako da istrenirate štene na najlakši način?

0
istrenirate petface

Poslušnost psa je ključna za srećnu vezu između vlasnika i psa. Učeći psa osnovnim trikovima, bićete na pravom putu da uspešno istrenirate svog ljubimca.

Motivišite svoje štene

Čim kuca stigne u vaš dom, zamislite da ste na njegovom mestu. Psi su životinje koje žive u čoporu i vole da prate svog vođu, a ukoliko se budete ponašali kao vođa, najveća motivacija vašeg psa će biti da vas učini srećnim.

istrenirate petfaceBudite dosledni

Jedini način na koji će vaš pas ikada učiti jeste ukoliko veza između ponašanja šteneta i vaše reakcije bude stalno jasna i dosledna.

Pročitajte još: ROGZ: Saveti za dresuru šteneta za lepše manire!

Ukoliko vaša kuca uradi nešto kako treba, nagradite ga ili ga entuzijastično pohvalite. U slučaju da uradi nešto pogrešno, pokažite mu da niste srećni ili ga ignorišite. Na primer, ako ne želite da se penje na nameštaj, jasno i glasno izgovorite „ne“ i recite mu da se spusti svaki put kada se popne. Pohvalite ga svaki put kada siđe. Ako ne budete dosledni, neće biti ni vaše štene.

Poslastice

Ne postoje „besplatne“ poslastice, neka vaše štene zaradi svaku od njih. Najbolje bi bilo da ne dajete nagradu psu svaki put, već počnite postepeno da ih zamenjujete pohvalom. Kada je vaše kuče naučilo komandu, dajte mu poslasticu svaki drugi put, a svaki put ga pohvalite entuzijastično. Vrlo brzo, kuca će „raditi“ samo za pohvalu i povremene poslastice.

istrenirate petfaceIspravljanje grešaka

Psi nisu prkosni, te ukoliko nešto rade pogrešno, to je samo zato što su stekli utisak da je to u redu. Morate naučiti svog psa suprotno. Kao prvo, potrebno je da ga uhvatite na delu. Psi, ne mogu da povežu kaznu sa nečim što su uradili pre nekoliko sati, pa čak ni pre nekoliko minuta.

Nikada ne udarajte štene, već recite glasno i odsečno „ne“ kada vidite da je uradilo nešto što ne treba. Kada se kuca zaustavi, pohvalite ga i recite mu da sedne ili da dođe, a kada to uradi, pohvalite ga.

Pročitajte još: ROGZ vam predstavlja 10 najrazigranijih rasa pasa

Ono što je bitno da zapamtite jeste da ne morate da budete strogi ako želite da istrenirate ljubimca. Sa toliko različitih metoda treniranja dostupnih, izaberite onaj koji najviše odgovara vama i vašem psu. Ukoliko ne funkcioniše, pokušajte sa drugim metodom.

Treniranje za kuce može biti naporno i iscrpljujuće zbog čega je potrebno da imaju dovoljno energije i snage koju im može obezbediti Pacific Stream Puppy formula brenda Taste of the Wild.

istrenirate petfaceOva hrana bez žitarica obezbeđuje svakom štenetu sjajnu energiju za kuce koje se razvijaju. Napravljena od mešavine ribljih proteina, ova formula nudi ukuse kao nijedna druga. Pored bitnih proteina, hrana sadži i povrće i voće sa antioksidansima koji podržavaju zdrav stil života.

Prethodni tekstAKCIJA SE ŠIRI: I u Valjevu počela sa radom banka hrane za napuštene životinje!
Sledeći tekstHILJADE ŠEROVA: Mladić uživo na Fejsbuku snimio ubijene pse u svom selu – nadležni reagujte!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime