Naslovna PETOPEDIJA PSI LEKOVITO I ZAČINSKO BILJE KOJE MOGU DA KORISTE PSI

LEKOVITO I ZAČINSKO BILJE KOJE MOGU DA KORISTE PSI

0

Bosiljak

biljka bosiljak

Najpoznatiji je po čuvenom italijanskom sosu za razne paste – pestou. Bosiljak ima antioksidativno, antivirusno i antibakterijsko dejstvo.

GUBITAK TEŽINE: Stanje koje može da prija, ali i POKAZATELJ SMRTNIH BOLESTI!

Peršun

biljka peršun

Jedna od najprisutnijih začinskih biljaka na našim trpezama je dobar izvor flavonoida, antioksidanata i vitamina. Sadrži i likopen i karotene. Pešun ima dugu istoriju upotrebe kod pasa kod smirivanja stomačnih problema ili jednostavno kao osveživač daha. Važno je znati da „prolećni peršun“ koji pripada porodici šargarepa i liči na peršun nikako ne treba davati psima i mačkama. Ova biljka sadrži furanokumerin koji može izazvati fotosenzibilnost i trovanje očiju.

Koje sve namirnice sadrže KSILITOL, sladak otrov koji može da USMRTI VAŠEG PSA!

Sve ove biljke mogu se koristiti sveže ili sasušene. Male količine uz dodavanje tečnosti kada se radi o suvom obliku se mogu dodavati u vlažnu hranu. Ukoliko u kućnim uslovima pravite poslastice možete ih dodavati kako bi im pojačali ukus ali i učiniti ih zdravijim Flavonoidi i antioksidansi koji se sadrže u ovim biljkama su izuzetno korisni za izgradnju i održanje imunološkog sistema. To je važno kod oboljenja i problema vezanih za starenje uključujući pseću kognitivnu disfunkciju (ono što je staračka demencija kod ljudi). Međutim, ove biljke nisu svemoguće a ponekad neadekvatna upotreba može da dovede i do neželjenih efekata. Zbog toga, bilo da se radi o svežem ili sasušenom obliku, ulju, ili tinkturama obavezno se konsultujte sa svojim veterinarom.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.