Naslovna PETOPEDIJA PSI ŠTA RADITI AKO PAS POKAZUJE NETRPELJIVOST PREMA GOSTIMA

ŠTA RADITI AKO PAS POKAZUJE NETRPELJIVOST PREMA GOSTIMA

0
pas ispred vrata

Svi vlasnici ljubimaca moraju se ponašati odgovorno kako prema ljubimcima tako i prema ljudima u njihovoj okolini. S toga, od prve posete gostiju pse treba navikavati da budu na svom mestu sve do trenutka dok ih vlasnik ne pozove da se pridruže.

pas u zagrljaju

ZAŠTO VAS PAS LJUBI?

Lepo ponašanje se vežba. Pre nego što ljudi dođu u dom vlasnika psa, neophodno je obavestiti ih o situaciji koju će zateći. Ukoliko je pas lajav, džangrizav, obožava da se mazi pa čak ume ponekad i da ugrize, to se ne sme nikako kriti od gostiju. Bolje je izbeći neprijatnost, nego je rešavati kada se već desi. Zbog toga, psi koji su netrpeljivi prema gostima treba da istroše svoju energiju pre nego što neko zakuca na vrata. Šetnja, igra i istrčavanje psa će u tome veoma pomoći. Važno je da u trenutku kada neko zazvoni na vrata vaš ljubimac ne krene da juri ka njima. Uz malo sreće i vežbe, mogao bi i da bude potpuno nezainteresovan za sve osim za spavanje.

pas laje

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi

Postoje i psi koji su nezainteresovani za sve druge ljude osim za vlasnika. Njihova želja da budu u centru vlasnikove pažnje takođe može napraviti neprijatnu situaciju. Kako bi pas preživeo vreme koje se umesto njemu posvećuje drugim ljudima, moraju mu se obezbediti prave zanimacije. Okružite ga njegovim omiljenim igračkama, a posuda sa hranom neka mu ne bude prazna. Naravno, ne treba preterivati, već poslužiti mu hrane tek toliko da nakon igre nadoknadi izgubljenu energiju. Iako će se nakon toga umiriti, pas se neće dosađivati, već samo uživati u odmoru posle jela.

pas

Šta raditi kada DRUGI PAS NAPADNE VAŠEG PSA?

Postoji naravno još mnogo načina da okupirate svog ljubimca dok ste vi u istoj prostoriji sa svojim prijateljima. Lepo vaspitan pas najmanja je glavobolja za vlasnike, a strah od netrpeljiosti prema gostima u tom slučaju i ne postoji. Vaspitanje se ne dešava preko noći, pa je besmisleno pokušavati to uraditi noć pred dolazk gostiju. Ono počinje od prvog dana dolaska šteneta u vaš dom, i podrazumeva mnogo truda, pažnje, relativno mnogo vremena sa što više ljubavi.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstLAŽNA TRUDNOĆA KOD NESTERILISANIH ŽENKI MAČAKA
Sledeći tekstAKNE KOD MAČAKA: ESTETSKI ILI MEDICINSKI PROBLEM?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime