Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET DIVNO: Ovaj pas je pronađen na ivici smrti, a sada se uspešno...

DIVNO: Ovaj pas je pronađen na ivici smrti, a sada se uspešno oporavlja zahvajujući ljubavi svojih spasilaca

2
pas je pronađen petface

Ovaj pas je pronađen u novembru u plastičnoj korpi na ulicama Njujorka. Njegovi spasioci konstatovali su da su ga trenuci delili od smrti. Lokalalno sklonište kontaktiralo je S.N.A.R.R Animal Rescue i zamolilo ih je da preuzmu brigu o ovom mališanu. Pas je nazvan Rudi, a kao što rekosmo njegovo stanje je bilo više nego kritično – bio je neuhranjen i  nije mogao da stoji na svojim nejakim nogama, a telo mu je bilo prekriveno brojnim ranama. Neke od rana su bile toliko duboke da je bilo moguće videti mu delove kostiju. Njegovi spasioci smatraju da rane potiču od opekotina, samo što nisu sigurni da li je u pitanju neka kiselina ili opušak.

Pročitajte još: SUBOTICA: Spašen ulični pas koji je pogođen sa tri hica iz puške!

Takođe, Rudiju je nedostajalo skoro celo krzno. Ono malo dlaka koje mu je virilo iz krzna, bile su takoreći mrtve u korenu i poispadale su nakon njegovog prvog kupanja u prihvatilištu. Na njegovoj listi zdrvastvenih nedostataka nalazio se i prelom prednje noge, problemi sa bubrezima, kao i nelečena Kušingova bolest. Kada sve ovo sagledamo, možemo slobodno da kažemo da je pravo čudo što je ovaj mališan sve ovo uspeo da preživi. Uprkos teškom stanju u kojem je pronađen, Rudi ni u jednom momentu nije bio uplašen, niti je zazirao od svojih spasilaca. Naprotiv, od prvog trenutka kada je pronađen, on je prava maza.

pas je pronađen petface
Rudi uživa u toploj kupki, dok ga njegovi spasioci hrane poslasticama.

Mališan je smešten u prihvatilište gde se oporavlja od tada. Od kada je primljen, Rudi prima lekove zbog Kušingove bolesti, a njegova dlaka ponovo je počela da raste zahvaljujući specijalno pripremljenim kupkama. Njegovoj prednjoj nozi i dalje treba operacija, ali se na nju još mora čekati, dok organizam ovog psa još ne ojača.

Ovaj mališan neverovatnog duha, sada se nalazi u hraniteljskoj porodici, koja ga je skoro razmazila svojom ljubavlju i nežnošću. Nakon svega što je prošao, ovaj pas takav tretman i zaslužuje.

Pročitajte još: Džipsijeva priča: Pas spašen iz azila u Požegi danas je pravi GOSPODIN!

Za oporavak ovog mališana, pored brige veterinara i njegovog snažnog duha, bilo je potrebno i mnoooogo ljubavi i pažnje. Njegov organizam je bilo potrebno ojačati, a pred svega navedenog, velika pomoć mogu biti i dodaci ishrani.

 

Prethodni tekstREAKCIJA vlasnice koja nakon 3 meseca dolazi po svog bolesnog psa, ulepšaće vam dan!
Sledeći tekstJordan (27) u nesreći je izgubio oko. Danas je udomio štene rođeno bez oka!

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime