Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Izborite se sa probavnim problemima svog psa

Izborite se sa probavnim problemima svog psa

0
probavnim petface

Neretko se dešava da ljubimci, bilo psi, bilo mačke, imaju problem sa različitim tipovima probavnih problema. Na svu sreću, ako reagujemo brzo, sprečićemo pogoršanje situacije.

Brojni su uzroci akutnih probavnih problema kod pasa. Jedan od njih jeste dijetetska nepodobnost, koja je izazvana time što vaš ljubimac jede nešto što ne bi trebalo – otpatke, ostatke hrane i drugo. Takođe, uzrok mogu biti i crevni paraziti, koje ljubimac možete uneti putem jedenja stolice zaraženog psa ili mačke.

probavnim petfaceIsto tako, pankreatitis može biti jedan od izazivača stomačnih problema, i javlja se kada se upali žlezda probavnog trakta, lekovima ili unošenjem nečega što je pankreasu teško da podnese, kao što je obrok sa visokom količinom masti.

Pročitajte još: Ishrana bolesnih pasa

Pored akutnih problema, tu su i hronični, kao na primer zapaljenske bolesti creva, koje zahvataju debelo crevo. Još nije poznat uzrok pojavljivanja ovih bolesti, mogu se kontrolisati, ali ne i izlečiti. Još jedan hronični problem jeste hemoragični gastritis – koji dovodi do povraćanja i krvave stolice, jer je izazvan bakterijama, virusima, gljivicama i parazitima.

Dobra stvar kod ovih problema je što se mogu lako prepoznati. Čim vidite svog psa da povraća, da ima dijareju, gubitak apetita ili da je naduven, obično se radi o stomačnim, to jest, probavnim problemima.

probavnim petfacePotražite savet veterinara, kako biste u što kraćem roku otkrili uzrok problema. Prateći njegove savete, znaćete koja hrana će biti najbolja za lečenje ovakvih situacija i kada ćete moći svog ljubimca da vratite na uobičajenu ishranu. Ukoliko vidite da vaš pas ponovo ima problema, konsultujte se sa veterinarom i izvršite sve potrebne analize.

Pročitajte još: TASTE OF THE WILD odgovara – Zašto kuvana hrana nije dobra za ljubimce?

Kako se vaša kuca ne bi našla u ovakvoj situaciji, naša preporuka je Taste of the Wild Pacific Stream Canine Formula. Ova hrana podržava zdravu crevnu floru, zdravu probavu i doprinosi celokupnom dobrom zdravlju psa. Takođe, zato što ne sadrži žitarice, ne morate brinuti da će vaš pas, sem probavnih problema, imati problem sa gojaznošću, dijabetesom i brojnim drugim oboljenjima.

probavnim petfaceTaste of the Wild – ukus divljine za vašeg psa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.