Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET TASTE OF THE WILD odgovara – Zašto kuvana hrana nije dobra za...

TASTE OF THE WILD odgovara – Zašto kuvana hrana nije dobra za ljubimce?

0
kuvana petface

Ukoliko spadate u red onih vlasnika koji radije sami pripremaju obroke svojim ljubimcima, pre nego što kupuju komercijalnu hranu, ovaj tekst je pisan upravo za vas. Namera nam je da vam na ovaj način približimo koji su razlozi zbog kojih kuvana hrana nije najsrećnije rešenje kada govorimo o pravilnoj ishrani ljubimaca.

kuvana petface

Pripremanje hrane ne treba da bude praksa u ishrani ljubimaca jer je na ovaj način nemoguće pripremiti jela, a da životinje dobiju sve hranljive sastojke koji su potrebni njihovom organizmu. Valja napomenuti da ne samo da obrok ljubimca treba da sadrži određene hranljive kategorije, već one moraju biti zastupljene u odgovarajućem odnosu, kako bi ljubimac dobio sve što je njegovom organizmu potrebno za dobro zdravlje i imunitet. Složićete se da je kuvanjem namirnica to vrlo teško postići.

Pročitajte još: TASTE OF THE WILD: 10 zapovesti kada je u pitanju pravilna ishrana pasa!

Dalje, komercijalna hrana se više preporučuje u ishrani ljubimaca zato što je svarljivija. Razlog tome je što ona sadrži pravi odnos proteina, ugljenih hidrata, masti i vitamina koji su potrebni određenoj vrsti i rasi. Pored pravilnog rada digestivnog trakta, hrana komercijalnih proizvođača doprinosi pravilnom razvoju kostiju i zglobova, zdravom izgledu i kvalitetu dlake.

kuvana petface

Kada vlasnici kuvaju hranu za svoje ljubimce, ili kada im, još gore, daju ostatke svoje hrane, oni nikada ne mogu biti sigurni u zastupljenost i odnos hranljivih materija u obroku. Ovom prilikom napominjemo da jela koja ljudi konzumiraju sadrže začine i namirnice koje se u ishrani ljubimaca nikako ne preporučuju. Pre svega mislimo na so i crni i beli luk. Količina soli koja je normalna za čovekov organizam u organizmu ljubimca može stvoriti zdravstvene probleme, pre svega visok krvni pritisak. Previše soli i začina, kao crni i beli luk mogu čak da im naruše zdravlje. Masno meso ili slani sosevi stvaraju kod pasa smetnje ne samo u varenju, već utiču na ceo organizam.

Čest argument koji vlasnici koriste kako bi opravdali samostalno pripremanje hrane jeste cena komercijalne hrane. Kada preračunate cene hrane komercijalnih prozvođača i namirnica koje se utroše za samostalno pripremanje obroka, shvatićete da kupovna hrana košta čak i manje. Još jedna od prednosti kupovine gotove hrane leži u uštedi vremena i truda.

Pročitajte još: TASTE OF THE WILD: Hrana bez žitarica za savršeno zdravlje vaših ljubimaca!

Ovim tekstom ne možemo garantovati kvalitet svih komercijalnih hrana koje postoje na našem tržištu. Ipak, hrana koja svojim sastavom garantuje sve prethodno navedeno jeste Taste of the Wild. Ideja vodilja ovog brenda jeste da psima i mačkama pruži onu hranu kojom su se oni nekada hranili u divljini, dok nisu bili pripitomljeni od strane čoveka. U pitanju je meso divljih ptica, bizona, lososa, pastrmke, divlje svinje, jagnjeta koje je obrađeno specijalnom tehnologijom, kako bi se sačuvale sve hranljive materije. Ova hrana u svom sastavu nema žitarice, a obogaćena je svim onim ekstraktima voća i povrća koje doprinosi dobrom zdravlju i imunitetu ljubimaca.

kuvana petface

Dakle, da bi zadovoljili nutritivne vrednosti koje su neophodne za razvoj i dobro zdravlje vašeg ljubimca, najbolje bi bilo da zaboravite na takozvane prednosti domaće kuhinje i da vreme koje bi proveli u kuvanju iskoristite za druženje sa vašim ljubimcem.

Prethodni tekstROGZ: Saveti za dresuru šteneta za lepše manire!
Sledeći tekstJAGODINA: Zlostavljač OPET pretukao konja? Danas PROTEST!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime