Naslovna VESTI PSI POMOZI, PODELI: Arona su spasili iz Rume, kada su ga napustili! Sada...

POMOZI, PODELI: Arona su spasili iz Rume, kada su ga napustili! Sada je NESTAO!

0
Rume petface

– Aron je tzv „pas preskakač“. Spašen je od života u nehumanim uslovima iz Rume, kada su ga donatori napustili. To je bilo pre 2.5 godine, priču o nestalom psu započinje Dragana!

Naime, našoj redakciji se javila Svetlana sa apelom da pomognemo da se pronađe Aron, pas koj se sada vodi kao nestao, duže od 24 sata!

Rume petface

– Nestao je na području Jasenka, opština Obrenovac. Moguće lokacije: Jasenak, Draževac, Mislođin, Barič, Velika i Mala Moštanica, Umka, Duboko. Aron je kastriran i čipovan, ima 5 ipo godina. Crne je boje, oko 35kg, u tipu labradora, srednje veće konstitucije. Ima manji beli palež na grudima i sed je  oko njuške, upečatljive prodorne narandžaste oči. U trenutku nestanka nije na sebi imao ogrlicu. Imao je mnoge, često ih kida jer ih ne voli, te u trenutku nestanka nije stigla nova. Inteligentan i nepoverljiv, stoji u najkraćem opisu nestalog Arona!

BEOGRAD: Jovana traži Putika već 3 meseca i nudi 500 evra za onog ko joj pomogne!

Naime, kada je te godine spašen iz Rume, Aron je doveden u Centar za pse i mačke Jasenak na rehabilitaciju i oporavak. Puno su radili na sticanju poverenja, kako osoblje u Centru, tako i trener koji je posebno pozvan da proceni Arona, da savete, radi sa njim,..

Rume petface

Konstatovano je da Aron pas izuzetne inteligencije, da ima svoju rutu koja traje pola sata bez obzira na svakodnevne šetnje na povodcu i svu slobodu koju je imao u pansionu. Miroljubiv prema ostalim psima u pansionu, miroljubiv prema mačkama, međutim nezainteresovan za druženje.

NIKOLINA PIŠEK mesec dana u potrazi za Kontom – jednim od pasa koje je spasila sa ulice!

– Na našu odgovornost zamolili smo Centar da ga zadrži, slobodnog, bez zatvaranja u kaveze i vezivanja na lanac. Aron je spavao u kući, i vezao se sa Sašu iz Centra koga je bespogovorno slušao. Svakog dana bi imao šetnje na povocu, ujutru, a popodne bi išao sam u svoju rutu. Pokušali smo da ga udomimo kod jedne divne žene prošle godine. Imala je zidine oko vile u kojoj je živela. Iz besa, i obesti, Aron je posle 2 dana boravka kod žene, u fenomenalnim uslovima, počeo da juri mačke (koje inače voli), i u želji da pobegne skočio je na krov haube džipa koju je skačući ulubio. Probali smo sedam dana, i Aron je vraćen u Centar. Od tada smo za njega tražili nekog kome bi on bio jedini pas, nekog ko bi imao dovoljno vremena da se bavi njime i nekoga ko bi imao infrastrukturne uslove (zidove visoke preko 2 metra) kako Aron ne bi pobegao. Nemoguća misija u Srbiji. Nismo za njega želeli lance i katance, jer on nije zver. On je osećajan i prepametan pas, za koga niko nije imao dovoljno vremena, napisala je Dragana!

Rume petface

Učinili su sve što je u njihovoj moći da ga pronađu!  Napravljeni su plakati i polepljeni na području Jasenka, Draževca i Mislođina. Ušli su u skoro svaku kuću i obavestili komšije. Proverena je gradska deponija, jaruge, raspitivali se da li ima bunara ili lokacija gde bi eventualno mogao da upadne i ostane zarobljen. Prijavljen je u bazi kao nestao.

– Nadamo se da će nam se vratiti i da će biti pronađen. Ukoliko ga vidite, ne pokušavajte da ga uhvatite. Javite informaciju na 061/14 300 10 , 063/509 427, 063/451 416. Arone, čekamo te, dodala je Dragana!

MOLIMO I MI, podelite post, ovaj „skituljko“ bi mogao biti bilo gde!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŠta da radite ukoliko vam se maca ugoji nakon sterilizacije?
Sledeći tekstKako da vam ljubimci budu sigurni tokom letnjih vrućina

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime