Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Kako da vam ljubimci budu sigurni tokom letnjih vrućina

Kako da vam ljubimci budu sigurni tokom letnjih vrućina

0
letnjih petface

Tokom letnjih vrućina problem nemamo samo mi, već i naši ljubimci. Međutim, oni mogu da se rashlade tek ukoliko im mi pomognemo u tome. Evo nekoliko predloga kako da sačuvate svoje mezimce od užasnih vrućina i potencijalnog toplotnog udara.

letnjih petface1. Kola

Ukoliko je spoljašnja temperatura vazduha 25 stepeni, za samo 10 minuta, temperatura u kolima može dostići neverovatnih 40 stepeni. Samim tim i svaki oblik staklenika ili plastenika može biti opasan po vašeg ljubimca, te ga slučajno ne ostavljajte u takvim prostorima.

Pročitajte još: OPREZ: I mačke mogu dobiti toplotni udar!

2. Izbegavajte da izlazite po najvećoj vrućini

Vreme između 11 i 14 časova je zasigurno najgore leti. Ukoliko šetate psa po ovakvom vremenu, rizikujete da ima toplotni udar, a neki od simptoma su duboko disanje i dahtanje, stres i u nekim slučajevima i kolaps. Bilo koji od ovih simptoma zahteva odlazak kod veterinara.

letnjih petface3. Voda

Iako je sasvim očigledno da vaš ljubimac mora da ima dovoljno vode, nekada vlasnici zaborave na to, naročito leti, kada se činijica brzo isprazni. I zapamtite isto tako da i godine i težina vašeg psa takođe utiču na to koliko vode je potrebno vašem ljubimcu kako bi izbegao dehidrataciju.

Pročitajte još: SJAJNA KAMPANJA: Zaključali sportistu u automobilu na 8 minuta uz poruku „Ne ostavljajte ljubimce u automobilu“!

4. Četkanje

Ljubimci sa gusitm krznom su pod posebnim rizikom od pregrejavanja i trebalo bi da ih četkate redovno. Mnoge vrste pasa se i prirodno linjaju leti, ali je posebno bitno da kupate i četktate svog psa kako bi se taj proces ubrzao. Nije vam potreban odlazak kod grumera kako biste ovo uradili, već možete srediti sami svog ljubimca uz pomoć furminatora FoOlee. Ove četke dolaze u tri veličine S, M i L, u zavisnosti od veličine vašeg ljubimca, a ukoliko ste i pobornici mode, možete izabrati i boju četke po želji.

petface letnjih5. Hlađenje

Slobodno s vremena na vreme izvucite crevo i igrajte se sa svojim psom. Ne samo što ćete se i vi i vaš ljubimac rashladiti, već ćete se usput i zabaviti.

Prethodni tekstPOMOZI, PODELI: Arona su spasili iz Rume, kada su ga napustili! Sada je NESTAO!
Sledeći tekstPRESLATKO: Ovaj pas svaki dan ide sam u kupovinu

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime