Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET SAVETI: Koliko dugo je preporučljivo da šetate svoje štene?!

SAVETI: Koliko dugo je preporučljivo da šetate svoje štene?!

0
šetnja štenaca petface

Tema šetnja štenaca kod vlasnika može izazvati različite dileme. Pre nego što i sami shvatite koliko dugo šetnja treba da traje, probajte sa nekoliko opštih pravila koje vam predlažemo.

Pročitajte još: Kako naučiti psa na povodac?

Generalno pravilo koje se primenjuje kod štenaca je 5 minuta po navršenom mesecu – trajanje šetnje za štene od 3 meseca, trajaće 15 minuta. Ovo pravilo posebno je značajno kod štenaca koji brzo rastu i kod kojih previše vežbanja i aktivnosti može izazvati oštećenja na skeletu.

Kada je šetanje štenaca u pitanju, razmotrite i sledeće teme:

1.Koliko je šetnja naporna za vašeg mališana?! Prilikom odgovaranja na ovo pitanje, imajte u vidu površinu po kojoj se hod odvija. Veoma je bitno i da li je pas na povodcu ili je pušten da slobodno trčkara, pri čemu naravno troši više energije. Savetujemo vam da od najranijeg uzrasta navikavate psa na ogrlicu i povodac, kako bi ga vreme navikli na nošenje obavezne opreme. Takođe, u tom periodu, štenci usvajaju znanja, pa ćete korišćenjem povodca, izbeći razne neželjene situacije kao što su istrčavanje pred automobil ili sukob sa drugim psima.

Pročitajte još: KORISNO: 6 saveta za šetnju sa vašim ljubimcem!

2. Osmislite aktivnosti i igrice kako biste preokupirali vaše štene kod kuće. Kada se igrate u kućnom okruženju, u slučaju da je vaš mališan umoran, budite sigurni da će vam on to staviti do znanja time što će dremnuti. Kada ste sa ljubimcem napolju, on će i u slučaju umora, nastaviti da šeta, pa nećete imati jasnu predstavu koliko aktivnosti on može da podnese.

šetnja štenaca petface

3.Mentalne igrice su podjednako važne za štene, a budite sigurni da će ga izmoriti podjednako kao fizička aktivnost. Kada počnete da primenjujete treninge koji zahtevaju i izvršavanje raznih komandi, videćete da će 10 minuta osmišljenih aktivnosti, zameniti 30 minuta “običnog” trčanja.

4. Kada je boravak napolju sa štenetom u pitanju, za ovu temu od velikog je značaja i pitanje vakcinacije. Naime, u periodu između vakcinacija, kada štene stiče imunitet, preporuka veterinara je da ono ne izlazi napolje. O ovoj temi je najbolje da se posavetujete sa veterinarom i da obavezno poslušate njegove savete.

Pročitajte još: Zašto je vakcinacija ljubimaca toliko važna?

Na osnovu svega navedenog neophodno je da sami ustanovite koliko fizičke aktivnosti vaš ljubimac može da podnese, jer univerzalne preporuke ipak ne postoje. Još jednom napominjemo da je preporuka broj jedan, kada je tema šetanja štenaca u pitanju je da od najranje dobi svoje ljubimče navikavate na ogrlicu i povodac. Budite sigurni da ćete nailaziti na otpore, ali uz malo strpljenja i ponavljanja, budite sigurni da ćete time postići da vam šetnje u kasnijem periodu budu pravo uživanje.

šetnja štenaca petface

Što se tiče izbora povodaca i ogrlice, vodite računa o veličinama i materijalu od kojih su one sačinjene, jer bezbednost i sigurnost moraju biti na prvom mestu. Naša preporuka je brend Rogz, koji je kvalitetom i dizajnom svojih proizvoda, rezultirao velikim brojem zadovoljnih vlasnika širom sveta.

šetnja štenaca rogz petface

Imajte u vidu da ćete prilikom obavljanja ove aktivnosti veoma unaprediti kvalitet veze sa vašim ljubimcem. I na kraju – budite sigurni da ćete pored vašeg mališana, sigurno uživati i vi.

Prethodni tekstVERNOST BEZ GRANICA: Big Blu sedam meseci svakog dana čekao vlasnika na istom mestu!
Sledeći tekstPas Pirata je novi Hačiko: svakog dana se vraća u bolnicu u kojoj je njegov vlasnik preminuo!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime