Naslovna VESTI PSI STAR I NAPUŠTEN: Sani je nekada bio vlasnički pas a danas je...

STAR I NAPUŠTEN: Sani je nekada bio vlasnički pas a danas je jedva živ! (VIDEO)

0
star i napusten

Star i napušten luta ulicama Zaječara već neko vreme, a pronašli su ga volonteri Udruženja Beta iz tog grada. Totalno bez snage, Sani tumara od lokacije do lokacije u nadi da će pronaći malo hrane i vode. Pronađen je kako tužno leži, potpuno letargičan i bez ikakve volje da se pomeri sa mesta na kom je zatečen. Tada su ga volonteri preuzeli i odveli kod veterinara.

Inače, za Sanija se priča da je nekada bio vlasnički pas, ali nažalost tog “vlasnika” nikada niko nije našao pa samim tim niko nije ni mogao da ga pita “Zašto? Zašto je izbacio svog ljubimca?” S obzirom da je bio u veoma lošem stanju kada je pronađen, odlazak kod veterinara je bio obavezan, a tamo je volontere Udruženja Beta dočekalo iznenađenje, nažalost ne mnogo lepo.

star i napusten

FLEKICA: punih sedam godina čeka na svog čoveka!

Saniju je utvrđena anaplazmoza koja se dobija od krpelja, ali i mega kolon – stanje koje nastaje usled velike količine pojedenih kostiju u crevima. Iz tog razloga ovom nesrećnom psu je potrebna hitna operacija, kojoj je i podvrgnut. Iako se mislilo da će teško da podnese anesteziju, Sani je ipak pobedio i istrajao u svojoj borbi za život. Probudio se iz anestezije, a sad sledi oporavak.

star i napusten

NEVEROVATNO: NAJSTARIJI BRITANSKI PAS OBOŽAVA ĆEVAPE

U prvih nekoliko dana ješće samo tečnu hranu, a onda će lagano da mu se uvode mali i česti obroci, kako bi mu se probavni trakt oporavio. Dok bude pod terapijom i na oporavku o njemu će se brinuti volonteri Udruženja Beta iz Zaječara. Ono što je sigurno jeste da Sani više nikada neće biti na ulici i svoje staračke dane provešće u toplom domu. Zašto ovo kažemo? Jednostavno jer će mu se tražiti dom čim se oporavi i malo ojača.

star i napusten

SKANDALOZNO: POLICIJA DO SMRTI TUKLA ULIČNE PSE

Ovaj deka koji je dugo bio prepušten sam sebi zaslužio je da svoje zlatno doba dočeka dostojanstveno, voljen i pažen od nekoga ko će mu pružiti ljubav i negu kakvu svaki pas zaslužuje. Do tada, možete pomoći Saniju tako što ćete uplatiti novac, u okviru svojih mogućnosti, za njegovo lečenje.

Udruženje Beta, svrha: za Sanija, broj tekućeg računa: 200-2464870101025-23, post net: Ana Živić 0694512382 ili na paypal: jasmina.haigh@yahoo.com sa naznakom za Sanija.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstIGRE U KUĆI SA PSOM: Kako da provedete dan sa psom kada ne možete da izađete u šetnju.
Sledeći tekstUČITE OD PSA: 5 životnih lekcija koje sam naučila od svog psa

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime