Naslovna VESTI MAČKE VIDEO: Ponovni susret autističnog dečaka i njegove najbolje prijateljice – MAČKE!

VIDEO: Ponovni susret autističnog dečaka i njegove najbolje prijateljice – MAČKE!

0
susret petface

Koliko životinje imaju pozitivan uticaj na autističnu decu pisali smo nebrojeno puta do sada. Tako je i u slučaju dečaka Ostina i njegove najbolje prijateljice – MAČKE  Autumn. Kada je ona nestala, dečaku se srušio ceo svet. Ponovni susret doneo je more suza, olakšanje i beskrajnu radost.

Pročitajte još: Ova mačka je zaslužna što autistična devojčica pliva, slika, ŽIVI!

Anđela Dejvis, Ostinova mama radi u jednoj veterinarskoj ambulanti. Jednom prilikom, njene kolege i ona pronašli su povređenu mačku sa čitavim leglom. Autumn je bila jedina ženka među mačićima i između nje i gospođe Dejvis odmah se javila povezanost. Ubrzo, ona je odlučila da je odvede svojoj kući. Kada je njen sin Ostin video mače, istog trenutka javila ljubav i od tada njih dvoje su nerazdvojni.

susret petface Nedugo potom, dečaku je dijagnostifikovan autizam i poremećaj pažnje izazvan hiperaktivnošću – ADHD. ADHD pogađa čak 11 % dece školskog uzrasta, a njegovi simptomi su nedostatak pažnje, hiperaktivnost i impulsivnost. Bez obzira na novo stanje u kome se našao njen najbolji prijatelj, Autumn se nije odvajala od dečaka:

Mačka je uvek uz njega, bez obzira u kom se on raspoloženju nalazio. Ona uspeva da izađe na kraj sa njim i da mu jasno stavi do znanja kada pretera u svom ponašanju prema njoj. Ona to radi nežno i nikada ga ni na jedan način nije povredila. On sa njom ima najposebniju vezu, rekla je gospođa Dejvis.

Pročitajte još: FENOMENALNO: Ponovni susret mačke i njene vlasnice 6 godina od nestanka ljubimice!

susret petfaceSvakog jutra, mačka budi dečaka tako što ga liže po licu i tako što se mazi sa njim. Jednoga jutra, mačka Autumn se nije pojavila. Nije je bilo ni narednog dana. Dečak je bio očajan, a njegova porodica doslovno je pregledala svaki kutak u komšiluku. Uzalud.

susret petfaceKoliko je dečak bio loše povodom nestanka svoje najbolje prijateljice, Ostinova mama svedoči sledećim rečima:

On je neutešno plakao danima i skoro da uopšte nije izlazio iz svoje sobe. Pored toga, on je i fizički oslabio i malaksao, pa je zbog svega toga čitavu nedelju odsustvovao iz škole. I ja sam bila očajna i nisam znala šta da radim. Plašila sam se da se ne povuče u sebe.

Pročitajte još: RAVNO ČUDU: Pas se sam vratio kući, nakon 7 meseci odsustva!

susret petfacePotraga se nastavila. Ceo kvart je oblepljen flajerima. Dejvisovi su se raspitivali na sve strane. Takođe, ostavili su otvorenu garažu, ćebence i hranu ukoliko se mačka odnekuda pojavi. I jednoga dana, tako je i bilo. Začuli su mjaukanje spolja i kada su izašli da vide o čemu se radi, u pitanju je bila njihova mezimica. Sreći nije bilo kraja. Rešili su da obraduju svog sina, tako što će sa Autumn otići da ga sačekaju ispred škole. Mačka ga je čekala u transporteru na zadnjem sedištu. Kada je ovaj autistični dečak shvatio da je u pitanju njegova najbolja prijateljica ponovo tu, od sreće se rasplakao na sav glas.

Pročitajte još: HEROJ PAS: Udaljen kilometrima od vlasnice, osetio je njenu insulinsku krizu!

susret petfaceAutumn je sada tamo gde treba da bude – pored svog ljudskog brata koji je neizmerno voli.

Pogledajte i video ovog emotivnog susreta!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDNK TESTOVI ZA ANALIZU IZMETA: Sjajna ideja da se identifikuju vlasnici koji ne čiste za svojim ljubimcima!
Sledeći tekstSam je skoro NAJVEĆI PAS NA SVETU, a dadilja je ove male devojčice! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime