Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET KNOBLETTEN: Zašto su vlakna značajna kada je u pitanju ishrana pasa?!

KNOBLETTEN: Zašto su vlakna značajna kada je u pitanju ishrana pasa?!

0
vlakna petface

Postoji mnogo razloga zbog kojih vaš ljubimac treba da u svojoj ishrani ima vlakna u dovoljnoj količini. Pre svega, unos prave količine vlakana doprineće tome da pravilno varenje jača imuni sistem organizma. Psi čija se creva ne prazne redovno pate pre svega od zatvora, nadutosti i viška masti u organizmu. Pored toga, ova pojava može izazvati i problem sa analnim žlezdama.

vlakna petface

Potreba da se u organizam unese veći broj vlakana leži i u tome što se ljubimci hrane hranom koja sadrži veliki broj žitarica, koju oni izuzetno teško vare. Povećan unos vlakana se preporučuje i u situacijama kada ljubimci konzumiraju hranu slabijeg kvaliteta.

Pročitajte još: CAFORTAN: Savršen balans vitamina i minerala za optimalno zdravlje vašeg ljubimca!

Treba naglasiti da se život današnjih ljubimaca donekle razlikuje od ishrane životinja u prirodi. Izmenjen način života doveo je do toga ljubimci teže sintetišu biljna vlakna iz hrane, te ih moraju unositi putem suplemenata.

vlakna petface

Dakle, najjednostavnijim rečnikom – svi ovi problemi se mogu izbeći ukoliko ljubimci u svojoj ishrani imaju dovoljan broj prirodnih vlakana. Sve navedeno upućuje na potrebu da se u ishranu ljubimaca uključe i suplementi bogati biljnim vlaknima. Idealan preparat koji podstiče varenje i poboljšava metabolizam jeste Fortanov Knobletten. Pored ovoga, on je zadužen i za zaštitu psa od delovanja crevnih parazita. Napomenućemo da su crevni paraziti čest problem kod kućnih ljubimaca. Oni na organizam jedinke mogu uticati različito, a neretko mogu izazvati tešku kliničku sliku koja može ugroziti život ljubimca. Ovaj problem češće pogađa mlade jedinke, mada treba istaći da je čest uzrok dijareje kod odraslih pasa upravo prisustvo crevnih parazita. Infestacije crevnim parazitima, naročito kod mladih životinja su opasne i zato jer često dolazi do sekundarnih infekcija bakterijama ili virusima.

Pročitajte još: FORTAN CERVICO: Za jak imunitet vašeg ljubimca!

Fortan – čuva zdravlje vašeg ljubimca!

Prethodni tekstPonudili su beskućnicima novac za psa, evo kako su oni reagovali! (VIDEO)
Sledeći tekstVIDEO: Spasio psa, kog je neko vezao kablom i bacio u reku Vrbas!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime