Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Govorili su da ovo mače neće preživeti, ali ono je odlučilo da...

Govorili su da ovo mače neće preživeti, ali ono je odlučilo da ih demantuje!

0

mače: Naša današnja priča spada u red medicinskih fenomena, a govori o mačetu koje je pronađeno sa teškim prelomima vilice. Prognoze veterinara bile su crne, ali do oporavka je došlo, zahvaljujući pre svega snažnoj volji ovog mališana, ali i ljubavi njegove vlasnice.

Pročitajte još: VIDEO: 5 mačaka upoznaje bebu, a izraz njihovih lica govori – ŠTA SI TI?!

Vlasnica je podelila svoju dirljivu ispovest o ovoj temi sa svojim pratiocima na Instagramu:

-15. Januara, u Belizeu, vozeći, primetila sam mače koje čuči kraj auto-puta, okrenuto leđima trakama. Išla sam pravo prema njemu, ali ono se nije pomeralo. Pomislila sam da je mače sigurno veoma bolesno. Napravila sam krug, kako bih se vratila da ga uzmem, moleći se u sebi da niko nije naleteo autom na njega. Parkirala sam se  i krenula ka njemu, ali ono se i dalje nije pomeralo.
Nakon toga ova mlada žena uzela je mače koje se nijednog trenutka nije bunilo i smestila ga na suvozačevo mesto. Mališan je bio iznuren i prljav, a kada su se zaputili ka veterinaru, on je počeo da ispušta neke čudne zvuke. Žena je počela da ga mazi i shvatila je da on u stvari pokušava da prede. Posle nekog razmišljanja, odlučila je da ga nazove Smigol.

mače petface

Kada ga je veterinar pregledao, ustanovio je da mače ima višestruki prelom vilice, a da je zbog toga ono onemogućeno da uzima hranu. Na postavljeno pitanje, koje su mere lečenja, veterinarka je odgovorila da mu ne može pomoći. Naime, u ovakvim situacijama, uobičajena procedura je da se vilica ojača žicom, ali pošto je ovo mače bilo veoma malo, za njega nije postojala ni žica, ni oprema putem koje bi se ovaj postupak sproveo. Pored toga, mališan je bio veoma slab, tako da je bilo pitanje da li bi ono ovaj zahvat uopšte preživelo.

Pročitajte još: AVANTURISTA DO SRŽI: Gandolf, sibirski mačak obožava putovanja i druženja sa novim ljudima!

Nakon svega predočenog, veterinarka je iznela predlog da Smigola uspavaju, s obzirom na to da je zahvat nemoguć, a da on zbog stanja u kome se nalazi nije u mogućnosti da uzima hranu.
Žena se u trenutku setila kako je ovo mače prelo u kolima dok su dolazili i odlučila je da se neće predati. Upitala je doktorku šta bi se dogodilo ukoliko mu vilicu ne bi lečili dok malo ne ojača, pa da nakon što poraste preduzmu adekvatne mere. Veterinarka je konstatovala da je tako nešto nemoguće iz prostog razloga što ono ne može da jede. Žena uprkos pesimističnim prognozama odlučila da ga nahrani na licu mesta, i na iznenađenje svih, mališan je počeo halapljivo da jede.

Pročitajte još: KAD TI SE SREĆA OSMEHNE: Izgladnela i napuštena mačka, sada je u sigurnim rukama!

Smigol je pušten je kući sa antibioticima. Terapija lekovima je bila prepisana na mesec i po dana, a sve to vreme trebalo je da jede vlažnu hranu. Proces oporavka je varirao, jer u pojedinim trenucima dobijao na kilaži, koje je ubrzo i gubio, ali se za sve to vreme nije predavao.
Doktorka je rekla da bi najbolji scenario koji bi mogao da se desi je da krene da se formira tkivo koje bi se spojilo sa kostima, koje bi na kraju dovelo da zarastanja vilice. Srećom, to se na kraju i dogodilo. Vremenom, mališan je mogao da pređe na suvu hranu, koju je mogao da jede bez ikakvih poteškoća.
Sada, nakon godinu dana Smigol je proslavio godišnjicu od spasavanja sa svojom vlasnicom. Njegova vilica je zarasla, samo što je postavljena nakrivo. Sada jede samo tvrdu hranu, a ne propušta da prede dok jede svoje preukusne obroke.

mače petface

Ovo je zaista divna priča koja samo još jednom potvrđuje da je potrebno verovati u čuda, čak i kada nam govore da je to nemoguće.
Svaka maca zaslužuje da uživa u slasnim zalogajima. Naši prijatelji iz Trainera, mislili su na sve zahteve koje naše krznene lepotice mogu imati u različitim fazama rasta. Za mačiće koji treba da rastu i da se razvijaju, naša preporuka je preukusna hrana Natural Trainer Kitten. Ona u sastavu ima najukusnije pripremljeno pileće i goveđe meso, koje je obogaćeno suvim ekstraktima jabuke i brusnice. Kitten linija je proizvedena od najkvalititetnijih komada mesa, koji su odličan izvor proteina. Proteini se razlažu na amino-kiseline, koje se grupišu u blokove, koji formiraju tkiva – od kože, preko mišića i organa. One su takođe zadužene za obavljanje vitalnih funkcija u organizmu, a budući da se čak 10 amino-kiselina ne proizvodu u telu, neophodno ih je uneti kroz odgovarajuću ishranu. Da bi se mačići razvili u zdrave i srećne jedinke, neophodno je da od malih šapa uživaju u zalogajima koji su sadržani od najkvalitetnijih proteina.

mače natural trainer kitten petface

Zapamtite – zdravlje na usta ulazi, a to važi i kada su pitanju naše krznene prijateljice.

Prethodni tekst8 razloga zašto nikad ne bi trebalo da udomite mačku sa ulice!
Sledeći tekstPONOVO ODUŠEVLJAVA SVET: Džordž Kluni je spasio psa i poklonio ga svojim roditeljima!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime