Naslovna VESTI PSI Ovom štenetu voz je zgnječio noge, a zahvaljujući svojim spasiocima on živi...

Ovom štenetu voz je zgnječio noge, a zahvaljujući svojim spasiocima on živi život punim plućima!

0
zgnječio noge petface

zgnječio noge: Ekipe koje se bave spašavanjem životinja, na terenu se susreću sa velikim izazovima. Srećom, njima ne manjka ni upornosti ni entuzijazma, kako bi na se na pravi način posvetili baš svakoj životinji kojoj je pomoć potrebna.

Pročitajte još: Ovi psi izgledali su kao “gomila krpa”, dok im spasioci nisu promenili živote!

Kada su u pitanju teško povređene životinje, nekada se javlja dilema da li je opravdano puštati ih da se muče u bolovima koje sa sobom nose višečasovne operacije ili ih pustiti. Pogotovo kada je izvesno da je njihovo stanje toliko loše i da im je kraj blizu. Ipak, postoje i oni za koje ovakve dileme ne postoje i koji su spremni da daju sve od sebe kako bi spasili život povređenoj životinji. Animal Aid Unlimited je organizacija koja se bavi spašavanjem životinja na ulicama Indije. Kada su krenuli u akciju spašavanja šteneta kome je voz zgnječio noge, za njih nije bilo dileme šta činiti. Odgovor je bio jasan i nedvosmislen – daće sve od sebe da ga spasu.

zgnječio noge petface

Pročitajte još: DIVNO: Ovaj pas je pronađen na ivici smrti, a sada se uspešno oporavlja zahvaljujući ljubavi svojih spasilaca!

Oni su pronašli štene po imenu Dipak kako leži pored šina. On je imao više povreda po šapama i nogama koje mu je naneo voz. Pas je odmah prevezen u operacionu salu. Operativni zahvat je trajao čak 5 sati. Nakon toga, malo po malo Dipak je počeo da se oporavlja. U ovom procesu veliku podršku su mu pružali volonteri iz Udruženja Animal Aid Unlimited. Oni su bdeli nad njim i negovali ga, a po potrebi su ga nosili gde god je on želeo da ide.

zgnječio noge petfaceNakon 6 meseci i mnogo ljubavi i pažnje, štene kome je voz zgnječio noge, izgleda gotovo neprepoznatljivo. On ne propušta nijednu priliku da se mazi sa svojim spasiocima, da se igra sa drugim psima, pa čak i da pliva.zgnječio noge petface

Pročitajte još: MALI HEROJ: Pas koji je ostao bez noge i oka uspešno se oporavlja!

zgnječio noge petfaceŠansi  za svoj novi život, Dipak treba da zahvali svojim spasiocima iz Animal Aid Unlimited. Zahvaljujući njihovoj veri i borbi, on sada živi život punim plućima.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSam je skoro NAJVEĆI PAS NA SVETU, a dadilja je ove male devojčice! (FOTO)
Sledeći tekstBUDI HUMAN, PODELI VEST: U nedelju humanitarna akcija za napuštene pse u Novom Sadu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime