Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET FORTAN vam pomaže: Kako da očistite zube svom psu?

FORTAN vam pomaže: Kako da očistite zube svom psu?

0
zube petface

Dobra vest za vašeg četvoronožnog prijatelja jeste da psi nemaju jednako veliki broj problema sa zubima kao i ljudi. Ali uprkos staroj izreci da su usta pasa čistija od ljudskih, i psi mogu isto tako da dobiju kamenac, pa čak i gingivitis. Ali nisu samo loš dah i žuti zubi ono o čemu treba da brinete. Kao i kod ljudi, zubni problemi kod pasa mogu zapravo dovesti do infekcija opasnih po život. Evo kako da vodite računa o zubima vašeg psa kako biste mu produžili život.

zube petfaceVaš pas najverovatnije neće želeti, ni voleti, da pere zube u početku, ali uz malo truda to bi moglo da bude relativno prijatno iskustvo i za vas i za njega. Pokušajte da perete zube kuci onda kada se umorio od dosta vežbanja i trčanja, jer će tako verovatnije biti miran. U početku mu perite zube kratko da se ne bi unervozio, a postepeno povećavajte trajanje dok se ne navikne na radnju. Isto tako, nakon pranja zuba, nagradite kucu poslasticom kako bi se posle nekog vremena i radovao samom činu pranja zuba.

Pročitajte još: FORTAN DENTAL CARE: Za prevenciju plaka i zubnog kamenca kod ljubimaca!

Ako se pranje zubića završi sa znojem, suzama ili, daleko bilo, krvlju, postoji još nekoliko načina na koje možete poboljšati dentalno zdravlje svog ljubimca. Na primer, suva hrana je bolja za zube i desni vašeg psa od kuvane i mekše hrane, jer se ne lepi za zube i ne izaziva truljenje.

zube petfaceTakođe, ako vaš pas često glođe razne igračke i sintetičke i gumene koske, to je odlično jer su one posebno dizajnirane kako bi održale zube psa jakima. Međutim, potrebno je da znate da ovo nije dovoljno i da je pranje zuba ipak osnovna stvar u higijeni vilice i zuba.

Pročitajte još: BIOGANCE DENTI FRESH: Brinite o zubima vaše mačke na potpuno prirodan način!

Naša preporuka za zubnu higijenu vašeg mezimca jeste Dental Care brenda Fortan. Ovo prirodno sredstvo se koristi za negu zuba i desni, kao i za održavanje svežeg daha. Kompleks enzima i fluora sprečava stvaranje zubnog kamenca, dok menta osvežava dah.

zube petfaceDental care – za prelep osmeh vašeg ljubimca! 🙂 

Prethodni tekstLESKOVAC: Vatrogasci sat vremena spašavali psa koji je upao u šaht dubok 2 metra!
Sledeći tekstVideo koji će vam ulepšati ponedeljak: Evo kako Nataša Bekvalac „priča“ sa psom Jucom!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime