Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Kako da budete u formi vi i vaš najbolji prijatelj – pas?

Kako da budete u formi vi i vaš najbolji prijatelj – pas?

0
formi petface

Ne postoji ništa prodornije od pogleda psa koji želi da nas motiviše da ustanemo sa kauča da malo vežbamo i usput ih prošetamo, a samim tim budemo u formi. Od svih načina na koji psi čine naše živote boljim i lepšim, to što žele da budemo aktivniji je jedan od sjajnih načina koji često zanemarujemo. Svim psima, kao i nama, potrebna je dnevna vežba, tako da zaista nemate izgovor da sedite po ceo dan.

formi petfaceDok je vežba potrebna za zdravlje i dobrobit svakog psa, čak 55 odsto pasa je gojazno. Takođe, sve veći broj odraslih je gojazno, zbog čega je potrebno izvoditi pse u šetnju kako bi i jedni i drugi vodili zdrav i srećan život zajedno.

Pročitajte još: ROGZ SAVETI: Kako da naučite svog psa da ne vuče povodac?!

Vežbanje sa psom može biti jedno od najzabavnijih i najnagrađujućih stvari koje možete raditi da biste poboljšali vezu između sebe i svog psa. Oboje ćete videti fizičke koristi, ali zajedničko vežbanje će i produbiti vaš odnos. Ukoliko planirate da izađete i vežbate sa psom, evo šta sve možete uraditi.

Idite sa psom na trčanje

Mnogi trkači su motivisani kada imaju partnera za trčanje. Možemo pouzdano da kažemo da ne postoji ništa više motivišuće nego pas koji je spreman za trčanje. Kada trčite sa psom, imajte na umu da treba da održavate korak i disanje. Veliki psi neće imati problema sa tim da vas prate, ali će mali psi imati, ukoliko nisu navikli da trče često. Počnite sa kraćim stazama, kako biste se i vi, ali i vaš pas adaptirali dok ne budete u formi.

formi petfaceIdite na pešačke ture ili na kampovanje

Pešačke ture su sjajan način da vežbate koliko god da ste fizički spremni. Možete da uživate u lepoj okolini, svežem vazduhu, ali možete i da odmorite mozak. Pešačenje sa vašim psom može biti još jedan sjajan način da se odmorite i aktivirate i budete u formi. Budite sigurni da ste poneli dobar i jak povodac jer pešačenje po šumama može biti donekle opasno, a ne želite da vam se kuče izgubi.

Pročitajte još: ROGZ: Saveti za dresuru šteneta za lepše manire!

Šetajte

Najjednostavnija stvar koju možete da uradite sa vašim psom jeste da odete u šetnju. Dosta ljudi ne voli trčanje i to je sasvim u redu. Šetanje nekoliko kilometara dnevno je savršen vid vežbe za vas i vašeg psa. To je izazov vaše telo, dok je opuštajuće za vaš mozak, a usput je aktivnost kojom vaš pas i vi možete da se bavite svakodnevno u bilo koje doba godine.

formi petfaceZa sve vas koji ste rešili da se aktivirate zajedno sa svojim psom i budete u formi, tu su ogrlice, amovi i povoci brenda Rogz. Nošenjem ove opreme, vlasnici će se postarati za neželjene situacije koje mogu da preduprede i svedu na minimum.

Prethodni tekstSKORO DVE GODINE GA TRAŽI: Maja daje 300 evra, lap top i još neke vredne stvari za informaciju o Baku!
Sledeći tekstUSPELI SMO: Boni, pas kog smo svi tražili, PRONAĐEN i vraćen vlasnici!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime