Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET ROGZ SAVETI: Kako da naučite svog psa da ne vuče povodac?!

ROGZ SAVETI: Kako da naučite svog psa da ne vuče povodac?!

0
vuče povodac petface

vuče povodac: Šetnja sa psom je relaksacija i uživanje, kako za ljubimca tako i za vlasnika. Međutim, to ne mora uvek biti slučaj. Dešava se da se ova aktivnost pretvori u traumu, jer je pas neposlušan i svom vlasniku priređuje neprijatne situacije. Jedna od njih je i scena u kojoj pas vuče povodac. Za sve one koji imaju sličan problem, ovaj tekst će biti od velike pomoći.

Pročitajte još: SAVETI: Koliko dugo je preporučljivo da šetate svoje štene?!

vuče povodac petfacePre svega, u šetnju krenite opušteno i veselo i budite 100% skoncentrisani na vreme provedeno sa ljubimcem. To su samo vaši trenuci, koji treba da služe povezivanju, stoga se uključite potpuno.

U četiri koraka detaljno objašnjavamo kako da svog ljubimca naučite pravilnom ponašanju koje isključuje vučenje povodca.

1. Izaberite neki zvuk ili znak, kao što je tapšanje po nozi ili komandu („uz nogu“). Naša sugestija je da na početku vežbate u vašem životnom prostoru, kako bi nove navike uvodili postepeno, pravilno i temeljno. Kada izgovorite komandu ili proizvedete zvuk, neophodno je da vaš ljubimac bude blizu vas. Pripremite nagradice u vidu hranu kako biste nagradili svog psa za pravilno izvedenu vežbu. Kada pas po pozivu stane uz vašu nogu, pohvalite ga i dajte mu poslasticu. Vežbajte ovo svakodnevno na istom mestu. Tek kada vaš ljubimac vežbu počne da ponavlja bez greške, više puta, možete promeniti mesto, odnosno možete se kretati po celom stanu. Ukoliko vam je lakše, možete prvo vežbati bez povodca, koji možete uključiti naknadno.

Pročitajte još: SAVETI: Predstavljamo vam 5 igrica koje će poboljšati kvalitet šetnje sa vašim psom!

2. Sledeći korak podrazumeva izvođenje prethodne vežbe napolju. Potrudite se da izaberete neko mirnije područje, bez puno faktora koji će vas ometati. Takođe, neophodno je da vežbu ponavljate nekoliko puta, a da svaki put kada pas izvrši naredbu i stane uz vašu nogu, dobije nagradu. To je ključna stvar, a budite uvereni da će on na ovaj način najpre naučiti da ne vuče povodac. Trudite se da ton vašeg glasa bude opušten i veseo, kako ne biste uznemirili ili uplašili svog ljubimca. Tokom šetnje ne morate insistirati da vaš ljubimac sve vreme ide uz vašu nogu. Dovoljno je da vas prati na povodcu.

vuče povodac petface

2. Postepeno povećavajte faktore koji mogu biti ograničavajući u svojoj okolini. Na primer, možete birati ulice ili kvartove sa više prolaznika. Napominjemo da sve vreme povodac treba da bude opušten, a vi ne bi trebalo da vučete psa za sobom. Ukoliko pak, on povuče vas, stanite mirno i pozovite psa da dođe do vaše noge – baš onako kako ste vežbali. Ponovo naglašavamo da je neophodno da vaša komunikacija teče mirnim tonom i da ni na koji način ne unosite nervozu. Ukoliko u ovom koraku vaš ljubimac ne pokazuje isti stepen poslušnosti kao u prethodnim, to je znak da ste prerano uključili faktore koji su prepreka. Stoga, vratite se ponovo na drugi korak.

Pročitajte još: 6 saveta za šetnju sa vašim ljubimcem!

  1. Kada uspete da odradite sve navedene korake, neophodno je da polako počinjete da ukidate nagrade. Naime, imajte na umu da vam je cilj da ovo postane trajno ponašanje vašeg ljubimca i nešto što se podrazumeva. Dajte hranu psu svaki drugi, treći ili četvrti put, ali nemojte prestati da ga hvalite.

 Pročitajte još: ROGZ: Najveći izbor kvalitetnih ogrlica, povodaca i amova!

Moramo napomenuti da je proces učenja individualan i da ne gubite strpljenje i volju. Možda će vam trebati malo više vremena, ali imajte na umu krajnji cilj – poslušnog psa  koji neće vući svoj povodac.

vuče povodac petface

Kada je u pitanju izbor konkretnog povodca, naša iskrena preporuka je brend Rogz.  Ovaj južnoafrički brend je izbor hiljada i hiljada ljubimaca širom sveta, a sve zahvaljujući vrhunskom kvalitetu. Naime, svi modeli su proizvedeni od najkvalitetnijeg najlona, koji je izdržljiv i poseduje veliku optornost na delovanje spoljnih faktora. Pored toga, svi proizvodi su 100 % sigurni i bezbedni za ljubimce. Ako tome dodamo moderan i originalni dizajn, verujemo da ćete požeeleti da ovaj brend ponese i vaš ljubimac.

Rogz – za savršene šetnje!

Prethodni tekstTINA: Rekli su nam da odustanemo od njega, a on nas je samo pogledao!
Sledeći tekstDA LI JE NEČIJI: Nikola je u centru Bačke Palanke pronašao pulina!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime