Naslovna VESTI Beograd DOBIJA prvo groblje kućnih ljubimaca – OPET?!

Beograd DOBIJA prvo groblje kućnih ljubimaca – OPET?!

0

Beograd će prvi put u svojoj istoriji dobiti groblje kućnih ljubimaca, i to do juna iduće godine, izjavio je pre dva dana zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je naveo da će do kraja ove nedelje biti raspisan tender za izvođenje radova na izgradnji i uređenju kompleksa groblja, koji će se nalaziti u Bloku 51 na Novom Beogradu i koji će imati 839 grobnih mesta, prenosi Tanjug.

Projekat podrazumeva izgradnju saobraćajnica, pešačkih staza, zelenih površina, parkinga, prateću komunalnu infrastrukturu, administrativni objekat, kao i centar za spaljivanje animalnog otpada. Površina je 15.376 metara kvadratnih, a vrednost radova je oko 168 miliona dinara, navodi Vesić i dodaje da će u okviru spoljnog uređenja biti i 20 parking mesta, te da veruje da će čitav kompleks doprineti poboljšanju zoohigijene u glavnom gradu.

– To je zaista jedan od komunalnih problema koji u Beogradu postoji decenijama, potreba da se uradi groblje kućnih ljubimaca je bila sve veća i zahvalan sam Direkciji za građevinsko zemljište koji je nosilac tog projekta i našoj veterinarskoj ustanovi“, rekao je Vesić novinarima. Direktor JKP „Veterina Beograd“ Budimir Grubić je rekao da je izgradnja groblja za kućne ljubimce „jedna izuzetna stvar – koja će napraviti komunalni red, te da će taj projekat biti jedna od osnovnih zoohigijenskih tekovina grada Beograda.

PSU ZAROBLJENOM U KAVEZU OSMEHULA SE SREĆA: Za to je zaslužna BAŠ ONA! (FOTO)

– Prvi put u istoriji Beograda niko neće moći da kaže da nema gde da smesti kućnog ljubimca. Ovo je jedna izuzetna stvar i napravićemo komunalni red kada je u pitanju sahranjivanje kućnih ljubimaca – poručio je Grubić.

Na groblju koji će se graditi na Novom Beogradu predviđena je mogućnost sahranjivanja kućnih ljubimaca na više načina, a kompleks je podeljen na tri zone, a prednju zonu za koju je određen administrativni objekat, činiće veterinarska ambulanta, sala za ispraćaje i prodavnica za prateću opremu. Srednja zona biće namenjena pojedinačnom i grupnom sahranjivanju životinja, a u zadnjoj zoni će biti smešten centar za spaljivanje animalnog otpada.

Ovo se JEDNOM DEŠAVA! ŽENA ZATRUDNELA, A ZA SVE JE KRIV MAČOR! Evo i kako!

I sve bi ovo bilo divno, i radovali bismo se kao mala deca, da ovo nije OBEĆAVANO još od 2015. godine kada je tadašnji gradonačelnik, Siniša Mali, OBEĆAO da će Beograd do 2016.godine dobiti groblje za kućne ljubimce! Prvo i jedino!

Zatim su promenili mišljenje, pa su pravili planove i govorili kako će se ipak PRVO GROBLJE ZA KUĆNE LJUBIMCE praviti u Novom Sadu! 

Saga se dalje nastavlja i u narednim godinama, kada bukvalno svake godine dobijamo najavu da gradnja počinje, ali od toga ništa… Do sledeće predizborne kampanje ili nekog prelomnog trenutka… I 2017. godine je OPET tadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali obećao groblje za kućne ljubimce! 

I početkom ove godine, tačnije u februaru, sadašnji zamenik gradonačelnika Beograda najavio je isto! Goran Vesić je tom prilikom pričao isto što i sada! S obzirom na to da plan za izgradnju groblja na Novom Beogradu u bloku 51 postoji još od 1996. godine, a da do realizacije još nije došlo, mi ne verujemo dok ne vidimo, naučenim dosadašnjim iskustvom! Naravno da je neophodno, naravno da bismo svi to voleli, ali… Nemojte da ponovo bude OBEĆANJE, LUDOM RADOVANJE. Do tada, pratimo realizaciju ovog velikog i dugo najavljivanog projekta!

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.