Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Na osnovu toga da li birate psa ili mačku, vi ste osoba...

Na osnovu toga da li birate psa ili mačku, vi ste osoba sa OVIM osobinama!

1
da li birate psa ili mačku petface

da li birate psa ili mačku: Istraživanju u kom je učestvovalo 4,5 hiljade vlasnika pasa i mačaka, pokazalo je da postoje određene karakteristike koje odlikuju vlasnike pasa sa jedne, kao i vlasnike mačaka sa druge strane.

Prema rezultatima ovog ispitivanja, žene i muškraci koji za četvoronožnog prijatelja imaju psa društveniji su, više prijateljski nastrojeni i racionalniji, dok su oni koji za ljubimca imaju mačku kreativniji i skloni filozofiji.

Pročitajte još:
Ove rase pasa su proglašene za najveće maze na svetu!

Ovo može da vam posluži kao jedan od putokaza na putu ka odabiru vašeg kućnog ljubimca. Međutim, postoje neki potpuno drugačiji parametri koji su izuzetno važni i na koje bi trebalo da obratite pažnju pre nego što se opredelite za psa ili mačku kao svog novog člana porodice.  

da li birate psa ili mačku petface

Pre svega potrebno je razmisliti koliko smo vremena u stanju da odvojimo za našeg budućeg ljubimca, koliko mesta imamo za njega i kakve su naše životne navike, odnosno kako se njihove i naše navike mogu uklopiti. Svaki ljubimac zahteva deo našeg slobodnog vremena. Čišćenje, hranjenje, češljanje, šetnja, dresura, veterinarski pregledi samo su neke od obaveza. Nekome više odgovara veliki pas sa kojim će se juriti po dvorištu i šetati sa njim, a nekome pak umiljata maca koja će da mu prede u krilu.

Prilikom izbora razmislite o tome šta vi imate da ponudite njima i to kada je životni prostor u pitanju. Kuća sa dvorištem svakako je idalno mesto za bilo koga od njih. Međutim, kada je u pitanju stan, blagu prednost ipak dajemo mačkama. One su mirnije i lakše prihvataju život u četiri zida.

Pročitajte još:
OTKRIVAMO: Koja je razlika u boji na hrani za pse?

Sa druge strane, psi zahtevaju dnevne aktivnosti koje podrazumevaju napuštanje doma, a osim toga neki od njih umeju da budu i vrlo bučni. Ovo može da izazove probleme i neslaganje sa komšijama, pa ukoliko imate izrazitu želju za psom kao kućnim ljubimcem, a živite u stanu, najpre o tome porazgovarate sa svojim komšijama kako biste predupredili neprijatne situacije tog tipa.
natural trainer za pse i macke petface
Mačke su životinje koje su ponekad zaista sebi dovoljne i ne pada im teško da ih vlasnik zapostavi na neko vreme. One same sebe „neguju“, dok psi, sa druge strane vape za pažnjom i izuzetno teško podnose razdvojenost od svog gazde. Da se oni pitaju, ne bi se odvajali ni trenutak. Ukoliko ne provodite mnogo vremena u kući a niste u mogućnosti da vodite psa sa sobom, mačka je u tom slučaju bolji izbor za vas.

Deca i kućni ljubimci velika su dilema za svakog roditelja. U uzrastu od 6 godine sasvim je u redu da u dom dođe ljubimac, jer deca u ovim godinama mogu da razumeju šta to znači, ali i da preuzmu deo odgovornosti i staraju se o psu ili maci. Međutim, kada su mlađa deca u pitanju izbor bilo psa ili mačke prilično je diskutabilan. U ovom slučaju mogla bi se dati blaga prednost psima, ali obavezno štencima. Ne zaboravite da je i za jedne i za druge ovo rani period života u kom se upozanju sa svetom koji ih okružuje. Zajedno će im to lakše poći za rukom. Kada su u pitanju mace, maloj deci nije baš najjasnije da grljenje i stiskanje ljubimaca može biti bolno po njih, a u tim situacijama mace umeju da odreaguju prilično oštro pa i da, braneći se, ogrebu i povrede dete.

Stoga, na pitanje da li izabrati kućnog ljubimca za svoj dom odgovor je nedvosmisleno DA. A kada vas pitamo da li birate psa ili mačku,  verujemo da će vam se nakon ove priče odgovor sam javiti.

Prethodni tekstVerovanje: Kalcijum drži uši psa uspravno – tačno ili ne?
Sledeći tekstSRAMOTA: U centru Beograda, na ulici, prodaje rasne pse za 100 eura! Oni „bez papira“ – 5.000 dinara!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime