Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Upoznajte Nano, najmanje mače koje je ikada spaseno

Upoznajte Nano, najmanje mače koje je ikada spaseno

0
nano petface

Divlje mačke, iako deluju kao domaće, nisu takve. Domaće mačke su navikle na stalan kontakt sa ljudima, imaju svog vlasnika i čak kada se nalaze napolju, imaju dom u koji će se vratiti. Sa druge strane, divlje mačke nisu naviknute na interakciju sa ljudima, same brinu o sebi i članovima svoje divlje kolonije, i nalaze sklonište na raznim mestima – ispod zgrada, tremova, hauba automobila.

nano petface

Američko društvo za prevenciju okrutnosti nad životinjama (ASPCA) procenjuje da trenutno ima oko 20 miliona mačaka koje lutaju slobodno širom Amerike. Dok mnoge ove mačke uspevaju da se adaptiraju na spoljne okolnosti, hladne zime i suvu hranu koju nađu ili im neko baci, divlje mačke mogu biti neuranjene ili uginuti od nelečenih bolesti.

Pročitajte još:  Natural Trainer brine i o zdravlju starih mačaka!

Skoro, društvo za spasavanje životinja „Maleni mačići“ otkrilo je čitavu koloniju divljih mačaka koje je našlo sebi sklonište u napuštenoj šupi. Tokom potrage, spasilački tim je naišao na jedinstvenu mačku – Nano! Ovo mače sa samo 146 grama, najmanje je mače koje je ovo društvo ikada spasilo.

nano petface

Sa pet nedelja starosti, Nano je znatno manji od svoje četvoro braće. Prema rečima spasilačkog tima, on je bio samo četvrtina veličine svojih rođaka. Ovaj mačorčić je bio premršav, letargičan, pun buva i patio je od anemije. Čak i posle preko potrebnog kupanja, spasioci nisu bili sigurni da će mače preživeti.

Pročitajte još: TRAINER: Mačak nekim čudom preživeo pranje u veš mašini!

Pored svega, spasioci nisu bili voljni da odustanu od ovog mačeta, tako da su ga sa celom porodicom poveli u svoju centralu za dalju brigu. Dok su sve mačke dobile hranu i lekove, Nano je dobio posebnu negu. Tretiran je protiv parazita i dato mu je posebno vreme kako bi ga majka dojila.

U roku od samo nekoliko dana, Nanu je bilo mnogo bolje. Imao je više energije, jeo je redovno i postao je umiljatiji više nego ikada. Svi mačići imaju još dosta vremena pred sobom za potpuni oporavak, a društvo čini sve kako bi osiguralo njihovo preživljavanje.

nano petface

Za sve mačiće starosti od jednog do 12 meseci odličan izbor predstavlja Natural Trainer Kitten hrana. Ova izbalansirana hrana obezbeđuje dobro opšte stanje vaše mace, njen normalan rast i kompletnu i prirodnu zaštitu.

Prethodni tekstĐACI IZGLASALI: Peticija da se mačak Bleki vrati u školu – USPELA!
Sledeći tekstŠOKIRALI SVET: Zaledili 5.000 životinja kako bi se LJUDI klizali preko njih!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime