Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Predstavljamo 11 najdruželjubivijih rasa mačaka

Predstavljamo 11 najdruželjubivijih rasa mačaka

0
predstavljamo petface

Svaka mačka ima svoju ličnost i ona se uvek razlikuje i od rase. Ali ukoliko tražite izuzetno druželjubivu mačku, ne tražite dalje, već pogledajte ovu listu najdruželjubivijih rasa mačaka koju vam predstavljamo.

predstavljamo petfaceEgzotična kratkodlaka mačka

Ukoliko tražite macu koja će vam stalno grejati krilo, onda je egzotična kratkodlaka mačka pravi izbor za taj posao. Ove mace su poznate po svojoj pažnji i lojalnosti i pratiće vlasnika svuda po kući, mazeći se sa njima kad god im se pruži prilika za to. Egzotične kratkodlake mačke su veoma pažljive kada je u pitanju velika aktivnost, zbog čega im je potrebno dodatno vreme da se opuste sa decom i nepoznatim ljudima.

Abisinijska mačka

Za razliku od egzotične kratkodlake, abisinijska mačka je veoma aktivna. Pored toga, izuzetno je inteligentna, obožava da se igra i nije probirljiva kada je u pitanju osoba koja će mu praviti društvo u igri. Vole da se druže sa ljudima svih doba, porodicom, pa čak i strancima.

Pročitajte još: Sedam najpopularnijih rasa mačaka sa najdužom dlakom

Persijska mačka

Kao i njihovi rođaci – egzotične mačke, persijske mace su nežna rasa koja voli da se mazi i iako nisu veoma aktivne, vole da budu okružene drugima, da sede blizu nekoga i budu u centru pažnje.

Ruska plava mačka

Jednom kada se ova rasa opusti sa vama, očekujte da vam uvek bude blizu. Ruske plave mačke vole da se igraju i da budu deo svega što radite, uključujući i deljenje kreveta. Iz razloga što su rezervisane, neće im prijati velika okupljanja, ali će pružiti svu pažnju onima sa kojima su bliske.

predstavljamo petfaceBurmanska mačka

Ove mace obožavaju pažnju ne samo svojih vlasnika, već bilo koga ko je spreman da ih mazi. Štaviše, ove mace čak i vole da imaju društvo još nekog ljubimca sa kojim bi provodili vreme kada niste kod kuće.

Sijamska mačka

Sijamska mačka deli brojne kvalitete birmanske mačke kada je u pitanju njihova druželjubivost, sa dodatnom dozom radoznalosti. Ove mace ne samo da traže vašu pažnju, već i žele da budu deo svega što radite, bilo da jedete, radite ili gledate TV. Sijamske mačke se često porede sa psima zbog svoje radoznalosti i naklonosti mnogim ljudima.

Pročitajte još: Upoznajte top 10 mačaka sa najmekanijim krznom

Somalijska mačka

Somalijska mačka je još jedna od aktivnijih mačaka koja obožava da se igra i da rešava zagonetke. Ove mačke su odlične za agiliti trening, a ono što je zanimljivo kod ovih maca jeste njihova ljubomora jer žele da imaju nepodeljenu pažnju osobe sa kojom se igraju. Somalijske mačke su najsrećnije kada su jedini ljubimac u domaćinstvu.

Ragdol

Ove mace su opuštene i uradiće sve samo da dobiju vaši pažnju. Nisu veliki istraživači, ali vole da prate vlasnike po kući kako bi bile što bliže izvoru češkanja.

predstavljamo petfaceBirmanska mačka

Birmanke održavaju balans između razigranosti i traženja pažnje. Ove adaptabilne mačke vole da igraju igre sa drugim ljubimcima i decom, ali isto tako cene i kada je sve mirno i kada ih neko češka.

Manks

Maca koja je poznata po tome što nema rep, ali to ne sprečava ove mačke da se druže. Pametne i orijentisane na deltalje, Manks mačke vole da se uključe u igru i druženje. Vole da se igraju dobacivanja i da isprobavaju nove igračke. Obožavaju pažnju i kada steknete njihovo poverenje, biće vam stalno posvećene.

Mejn kun

Ova rasa se može lako prilagoditi situaciji i u skladu sa time biti druželjubiva ili opuštena za maženje. Ova fleksibilnost čini ovu rasu odličnom i za putovanja, naročito što su ove mačke veoma lake za trening.

predstavljamo petfaceOno što je sigurno potrebno svakoj od ovih rasa maca jeste i redovno četkanje koje je spas kako za macu, tako i za vas i vaš dom. Odličan izbor jesu Furminator FoOlee četke koje smanjuju linjanje do čak 90% i dolaze u tri veličine u zavisnosti od veličine mace i toga koliku dlaku ima.

Prethodni tekstNOVI SAD: Pronađen vlasnik psa koji je izujedao devojčicu!
Sledeći tekstFOTO: Samostan udomio psa lutalicu, danas živi srećnim životom!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime