Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Upoznajte PUMI-ja, najmlađu priznatu rasu na svetu od strane AKC-a!

Upoznajte PUMI-ja, najmlađu priznatu rasu na svetu od strane AKC-a!

0
PUMI petface

Svet je odnedavno bogatiji za još jednu rasu interesantnog naziva – PUMI. Naime, nedavno je Američki kinološki klub (AKC) ovu rasu prepoznao kao 190. zvaničnu rasu sveta.

Pročitatajte još: Obožavate vašeg ljubimca, ali ne i njegove opale dlake?! REŠENJE: Furminator FoOlee!

PUMI petfacePUMI je mađarski pas gonič koji se sada može pohvaliti i statusom zvanično priznate rase. Naime, AKC je dao blagoslov da ova rasa od 01. jula može da se takmiči u svim njihovim nadmetanjima:

Mi smo oduševljeni što je PUMI dobio ovaj status. Ovaj živahni, neodoljivi pas je divan pratilac za porodicu, koja je spremna da mu pruži dovoljno fizičke i mentalne aktivnosti, rekla je Đina DiNardio ispred ove organizacije.

Pročitajte još: Neka ovog proleća krzno vašeg ljubimca zablista punim sjajem uz BIOGANCE šampone!

PUMI petfaceDa bi četvoronožci koji imaju ovakav tip krzna bili još lepši, neophodno je nezi njihovog krzna pristupiti ozbiljno i temeljno. Kao što je poznato kada je ova tema u pitanju, neophodno je koristiti kozmetiku koja je namenjena psima, a ne ljudima. To je bitno zato što je PH vrednost kože ljubimaca drugačija u odnosu na ljude. Korišćenjem neadekvatne kozmetike, kod životinja se mogu javiti alergije i iritacije po koži.

PUMI Biogance petface

Takođe, izabrani preparat bi trebalo da bude usklađen sa tipom i bojom krzna. Kada su u pitanju psi slični PUMI – ju koji imaju oštru dlaku poput terijera i šnaucera, preporuka je šampon WIRE COAT kozmetičke kuće Biogance. On sadrži limetu, ekstrakt žalfije i provitamine koji prodiru duboko u krzno i na taj način doprinose čišćenju i toniranju dlake. Napomenućemo da ovaj šampon mogu koristiti i štenci. Ovaj proizvod u sebi ne sadrži parabene koji su štetni, već je proizveden od potpuno prirodnih komponenti.

Biogance – neprevaziđen kada je nega ljubimaca u pitanju.

Pogledajte i VIDEO O PUMI – ju:

Prethodni tekstSLAVIČINA PRIČA: Ovo je Čoki, medeni pas koji je meta nasilja komšija. Pomozimo mu da nađe dom!
Sledeći tekstZašto je moja maca automat za pravljenje klupka?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime